Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek,cikkek múlt időben

2010.01.04

 

 

Polgármestert választott a borsodi Mezőnagymihály

Vályi László független jelöltet választották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőnagymihály új polgármesterévé a  megtartott időközi választáson - mondta Molnár Zoltán jegyző a voksok összeszámlálását követően az MTI-nek. A polgármesterségért négy független jelölt indult az időközi választáson. A névjegyzékben szereplő 876 mezőnagymihályi lakos közül 522-en szavaztak. A legtöbb voksot, 335-öt Vályi László kapta, így ő lett az 1172 lakosú település új polgármestere. A település eddigi vezetője, a független Juhász János lemondott posztjáról, ezért kellett kiírni az időközi választást.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Intellektuális disneyland Mezőnagymihályon

Mezőnagymihály - "Befejeződtek az előkészítési munkálatai a Mezőnagymihályon épülő Mária-parknak" – tudtuk meg Sashalmi Lászlótól, a beruházást szervező cég igazgatójától. Ez egy széles kínálattal rendelkező élménypark lesz........

"Befejeződtek az előkészítési munkálatai a Mezőnagymihályon épülő Mária-parknak – tudtuk meg Sashalmi Lászlótól, a beruházást szervező cég igazgatójától. – Sikerült egy olyan rendszert összeállítani, ami nemzetközi szinten is különleges és egyedülálló. A Mária-park 20 hektáron, egy széles kínálattal rendelkező élménypark lesz."

"Szándékunk az, hogy a szórakoztatás és a játékosság mellett, felkeltsük az érdeklődést és ráirányítsuk a figyelmet egy-egy területre. Interaktív elemekkel fűszerezve, a tudományok, a kultúra és a művészetek is fontos szerepet kapnak majd, a legmodernebb információ-technika felhasználásával. Hasonló rendszerű és ilyen sokszínű programmal rendelkező témapark, még nincs Európában" – mondta az igazgató.

Megnyerni az oktatást

Lényegében ez egy "intellektuális disneyland" lesz. "Ez a kifejezés nagyon jól visszaadja azt, hogy mit szeretnénk létrehozni. Az egyik meghatározó programunk az, hogy összegyűjtjük a különleges előadó képességű pedagógusokat és megnyerjük őket, tartsanak élőben, vagy video-konferencia jelleggel előadásokat a Mária-parkban. Szándékaink szerint az előadások, a tudományok, a kultúra, a művészet széles területeit ölelik majd fel. Számítunk a határon belüli és kívüli mai "Öveges professzorokra", az óvoda-pedagógusoktól az egyetemi tanárokig."

"Sok különleges programelemük lesz. Ilyen például a „Víz és mozgás csodavilág” ahol a folyadékok áramlásával kapcsolatos interaktív játékok lesznek, de a sok érdekes látnivaló mellett, a „Muzsikáló fénykövek” is különleges élményt ígérnek. Ezek mellett Magyarországon új elemként indul a „kindercity” programunk, ahol óvodásoknak és kisiskolásoknak kínálunk majd különleges egész napos elfoglaltságot, ahol a kreativitásukat, művészi és egyéb képességeiket fejleszthetik, tehetik próbára."

2010-ben nyitna a park

"Reményeink szerint, 2009 év elejére elkészül Mezőnagymihály területrendezési terve, így azt követően, az első félévben kezdhetjük meg a beruházást. A pénzügyi válság biztos, hogy nem egyszerűsítette a helyzetünket. Például, a banki hitelhez az önrészt, jelentősen meg kell emelni. De a koncepció újszerűsége és perspektívái felkeltették a befektetők érdeklődését. Az új idegenforgalmi kínálat, a különleges, iskolán kívüli programok és nem utolsó sorban, a több száz fős munkahelyteremtés pedig, a támogatások felett rendelkezőket befolyásolja kedvező irányban."

Arra a kérdésre, hogy a mai gazdasági helyzetben nem tartanak-e a fizetőképes érdeklődők hiányától, az igazgató elmondta, hogy a 2010-es nyitásig, remélhetően konszolidálódik a helyzet. Az már most érzékelhető, hogy egy ilyen típusú, vegyes témapark nagyon hiányzik a térségünkből. Még lényegében alig terjedt el a beruházás híre, máris nagy az érdeklődés. Készítettek egy hat megyét átfogó, széleskörű felmérést is, ami szintén ezt igazolta.
Aminek pedig különösen nagyon örülnek, hogy az utóbbi időben már észrevehető érdeklődés mutatkozik, a határon túli magyar iskolák részéről is.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.